3 handige autosleutels functies

Verborgen functies van de autosleutel

De autosleutel dient natuurlijk om de auto te openen. En tegenwoordig kan dat vaak van afstand met een knopje, net als het afsluiten van de auto. Maar wist je dat er vaak nog veel meer functies op de autosleutel zitten? In dit blog lees je alles over veel voorkomende functies op autosleutels waar je waarschijnlijk helemaal geen weet van hebt. Lees verder en doe er je voordeel mee!

1. Follow-home knop

Heb je een Volvo? Dan heb je waarschijnlijk een elektronische autosleutel met een lampje erop. Hiermee kun je van afstand de verlichting van je auto aanzetten. Heel handig wanneer je in het donker van of naar je auto loopt of wanneer je vergeten bent waar je de auto ook alweer geparkeerd had. Gaat je sleutel kapot? Dan is het handig om snel een Volvo sleutel te laten bijmaken, dit is echt een functie waar je niet meer zonder wilt.

2. Auto openen met je smartphone

Steeds vaker heb je niet eens meer een sleutel nodig om de auto te openen. Recente automodellen kun je namelijk openen via een app op je smartphone. Voor het starten is wel nog een koppeling met de sleutel nodig.

3. Alle autoruiten tegelijk open of sluiten

Er staat geen speciaal icoontje voor op je autosleutel, maar veel auto’s hebben een autosleutel die door de ontgrendelknop een paar seconden ingedrukt te houden, alle ramen tegelijk een stukje opent. Alle ramen tegelijk sluiten kan natuurlijk ook door de vergrendelknop een tijdje ingedrukt te houden. Of dit ook met uw auto kan leest u in het instructieboekje. Maar makkelijker is het natuurlijk om het gewoon uit te proberen!

Meerdere deuren tegelijk ontgrendelen

Dat het bestuurdersportier met een eenvoudige druk op de knop kan worden geopend, dat weet iedereen. Door binnen een bepaalde tijd – meestal 5-10 seconden – nog een keer te drukken, openen dan ook de andere portieren en de kofferbak. Erg prettig wanneer je met het hele gezin in wilt stappen of snel de boodschappen in de achterbak wilt gooien.

Handige lifehacks

De speciale functies van de elektronische autosleutel zijn het delen waard. Ze maken het leven net iets aangenamer. Snel uitproberen dus! Meer handige autotips lezen? Lees dan ook dit artikel met parkeertips!