Laadpaal met dynamic load balancing voor thuis
Als trotse eigenaar van een elektrische auto heb je hem natuurlijk het liefste voor de deur staan. Een eigen laadpaal voor de deur is dan ideaal. Maar wanneer je ook andere grote energieverbruikers aan hebt staan, loop je de kans dat de stoppen eruit springen door een te hoge piekbelasting. Daar is gelukkig een slimme oplossing voor gevonden: dynamic load balancing.

Dynamic load balancing voorkomt overbelasting

Dynamic load balancing is een functie die ervoor zorgt dat je laadpaal je energienetwerk niet overbelast. Het werkt als volgt: het systeem meet elke seconde hoeveel stroom er wordt afgenomen en grijpt in wanneer een kritische grens nadert. Komt die in zicht, dan wordt de stroomtoevoer naar de laadpaal geknepen of gepauzeerd. Door bij de installatie van een laadpaal bij je thuis ook meteen een dynamic load balancing systeem in de meterkast te laten plaatsen, ben je van dit probleem verlost.

Altijd maximaal je auto opladen

De accu van je auto wil je graag zo snel mogelijk weer vol hebben voor gebruik. Met dynamic load balancing kun je de meterkast maximaal belasten zonder andere apparaten in de weg te zitten. Hierdoor kun je altijd je auto laden en is de accu zo snel mogelijk vol.

Ook wanneer je al een bestaande laadpaal hebt

Als je overweegt om dynamic load balancing toe te voegen aan je huidige laadpaal, is het goed om te weten dat je daar niet per se een nieuwe laadpaal voor nodig hebt. De aanpassing wordt namelijk gedaan in je meterkast. Het is dan ook niet alleen een handig systeem voor wie een laadpaal heeft, maar ook wanneer je thuis de beschikking hebt over andere grote energieslurpers, zoals een lasapparaat.

Gebruiksvriendelijke toevoeging voor je laadpaal

Dynamic load balancing maakt een laadpaal voor thuis net even iets gebruiksvriendelijker. Doordat het systeem de kritieke grens in de gaten houdt, voorkom je dat er te veel stroom wordt afgenomen en de stroom uitvalt. Een must wanneer je een laadpaal voor bij je woning koopt, maar ook voor bestaande laadpalen. Op zoek naar meer woningtips? Je vindt ze hier in de categorie wonen!