Het schoonmaken van het huis is echt helemaal je ding of je hebt er de grootste hekel aan. Waar de ene bijna iedere dag door het huis heen gaat om het volledig schoon te hebben, stelt de ander het schoonmaken zo lang mogelijk uit. Het moet nou eenmaal je ding zijn om het huis schoon te houden. Het is vooral voor de mensen die een hekel hebben aan schoonmaken echt een ding om het huis schoon te maken. Vooral de keuken is een moeilijke plaats om schoon te houden. Wil je weten hoe je je keuken het beste schoon kunt maken? Dros heeft hier de ultieme tips voor je. 

Tip 1: Schoonmaakmiddel

De eerste tip is om het juiste schoonmaakmiddel te hebben. Het schoonmaken valt of staat met het gebruik van het juiste schoonmaakmiddel. Niet alle schoonmaak goedjes zijn namelijk even geschikt voor een bepaald oppervlak of voor een bepaald onderdeel. Lees je dus goed in in de verschillende middeltjes. Goed om te onthouden is dat eigenlijk alle schoonmaakmiddelen slecht zijn. Wees dus echt selectief in welke producten je koopt. Je wilt immers niet dat je jouw keukenblad verpoert door verkeerd schoonmaakmiddel.

Tip 2: Borstels

De tweede tip is om de juiste borstels te gebruiken. Sommige mensen zweren bij het gebruik van sponzen. Toch is het voor veel oppervlakken veel makkelijker om een borstel te gebruiken. Deze borstel kun je bijvoorbeeld gebruiken om hardnekkige vlekken of aangekoekte etensresten van een oppervlak af te boenen.

Tip 3: Oma weet raad

De derde en laatste tip is om naar oma weet raad te gaan. Deze website heeft alle ins en outs over schoonmaken op de website staan. Heb je bijvoorbeeld rode wijn op je witte tapijt gemorst? Dan heeft deze website de perfecte oplossing om het weer volledig schoon te krijgen!