snowboard-bestellen

Wanneer je op wintersport gaat is het hebben van een snowboard helm misschien wel een van de belangrijkste dingen. Tegenwoordig zijn ze zo ontworpen dat ze lekker warm zijn en comfortabel om te dragen tijdens het snowboarden. Er zijn wel drie soorten. De in-mold helm heeft een schuimlaag aan de binnenkant een een dunne plastic buitenschaal. De helm beschermt vooral bij het vallen. De hard shell helm heeft juist een stevige buitenschaal die beter bestand is tegen harde klappen, maar ook scherpe voorwerpen zoals stenen en takken. De hybride helm is een combinatie van de andere soorten, speciaal voor wie wel eens off-piste gaat.

Bindingen op je snowboard vastmaken

Wanneer je een nieuw snowboard hebt, kan je je oude bindingen gewoon overzetten of je kunt nieuwe snowboard bindingen kopen. Hiervoor is het wel belangrijk dat je de stand van je voeten weet. De meeste snowboarders staan met hun linkervoet voor, dat noemen we regular. Mensen die met hun rechtervoet voor staan, noemen we goofy. De afstand tussen de bindingen moet je op eigen voorkeur kiezen. Ook de positie op je board kun je bepalen door wat meer naar voren of juist naar achter te staan. Op het begin is het het beste om de bindingen in het midden te bevestigen.

Zorg dat je schoenen goed passen

Ben je een aantal jaren niet op wintersport geweest en hebben je snowboard schoenen een tijdje op zolder gelegen, dan is het belangrijk dat je deze voordat op vakantie gaat nog even past. Niks is vervelender dan op de piste te staan en constant aan je schoenen te moeten denken omdat ze niet goed zitten. Als je je schoenen gaat passen is het belangrijk dat je de goede sokken draagt, dus niet dunne enkelsokjes. Maak de schoen helemaal los en trek hem aan. Als je voet in de goede positie is kun je de binnenschoen en daarna de buitenschoen vastmaken.