We zijn alweer halverwege 2021, wat betekent dat het modeseizoen alweer in volle gang is. Dat betekent dus dat er veel nieuwe woontrends zijn. We kennen de royale en landelijke looks al, maar wat tegenwoordig ook erg in de mode is, is de betonlook. Denk hierbij aan de grijze Toilet betonlook, die je toilet een strakke look geeft waarmee je hoge ogen gooit. Lees hieronder meer voorbeelden van de huidige woontrends voor wat extra inspiratie.

Wereldse stijlen

De Toilet betonlook is al een aantal jaren in de mode. Toch is niet alleen kilte een hotte look, want ook de warmere looks komen terug. In plaats van de koele tinten van een betonlook combineer je met een werelds interieur elementen uit verschillende culturen. Denk hierbij aan warm geel uit Zuid-Afrika gecombineerd met marineblauw uit Zweden. Met het wereldse interieur richt je je niet per se op een look of stijl, maar haal je verschillende culturen in huis en creëer je zo een warm en origineel gestyled stulpje. Een voorbeeld van een stroming binnen de wereldse stijl is Japandi; deze stijl combineert Japanse en Scandinavische elementen. Japandi richt zich op netheid, structuur en soberheid met prachtige contrasten.

Gerecyclede huiselijkheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Consumenten kiezen bijvoorbeeld voor een Toilet betonlook omdat deze niet alleen lang meegaat, maar ook onderhoudsvrij is. Een voordeel voor zowel mens als milieu. Kwaliteit is altijd al belangrijk geweest voor veel mensen, maar ook gerecyclede producten zijn een gat in de markt. Zo worden gordijnen bijvoorbeeld steeds vaker van hennep gemaakt, een milieuvriendelijk alternatief voor textiel. Ook is huiselijkheid weer in de mode. Een paar jaar geleden waren we alleen maar geïnteresseerd in orde en strakke lijnen, maar huiselijkheid heeft zijn weg weer teruggevonden in de woontrends. Denk hierbij aan zachte kussens en ronde vormen om hoekige kamers zachter en knusser te maken. Stoffen die horen bij deze stijlen zijn wol en linnen, heerlijk zacht dus.