Als ik iemand bedankjes overbrengen wil, dan geef ik hem een hand en ga ik weer verder. Maar is dat wel de juiste manier? Onlangs kwam ik op de webpagina van Memoriae. Hier kwam ik allerlei soorten manier tegen om iemand echt te bedanken. Niet zomaar een manier, maar een manier waardoor diegene het ook echt onthoud dat ik dankbaar was voor wat hij had gedaan.

Soorten bedankjes

Op de webpagina kwam ik bloemenzaadjes tegen waar je een persoonlijke boodschap bij kunt laten schrijven of een foto kan laten drukken op de verpakking van de bloemenzaadjes. Door zo een cadeau te geven, en de ontvanger ook de zaadjes zal planten, en er een bloem uit zal komen. Zal hij elke keer als hij de plant ziet bedenken hoe hij er aan komt, en zal hij zich herinneren dat hij geholpen heeft en de bloem als bedankje heeft gekregen. Ook kun je dit met koffie doen. Door de koffie te drinken zal de ontvanger bedenken hoe dankbaar je was. Door de combinatie van een bloem of koffie en een persoonlijke foto of boodschap, zal het blijven hangen bij die persoon en een indruk achterlaten die hij nooit zal vergeten.