Onze grootouders kennen het spreekwoord: “Zuinigheid met vlijt bouwt huizen als kastelen, en wie zich daar niet aan houdt fokt luizen als kamelen.” Kortom wie spaarzaam en ijverig is kan veel bereiken. Zorg dus voor een appeltje voor de dorst. Niet al het geld wat in de portomonnee heren zit hoef je meteen uit te geven. Een financiële buffer creëren is heel verstandig en brengt rust voor slechte tijden. Zo kom je nooit snel in de problemen. Een stiekem vakje in je portemonnee waar op vakantie een nood bedrag waar je alleen in tijden van nood aan mag komen vraagt discipline. Maar dat verstopte biljet kan in tijden van nood je redding zijn. Al gaat een buffer tegenwoordig meer over een spaartegoed bij je bank, het principe is hetzelfde. Reserves voor slechte tijden. 

Pasjes, munten en biljetten

Wat gaat er tegenwoordig mee in de portemonnee? Meer pasjes dan biljetten. In de gemiddelde portemonnee online kopen vind je tegenwoordig bijna tien pasjes. Variërend van het rijbewijs en zorgpas tot de spaarkaarten van het tankstation en supermarkt. We willen het allemaal graag bij de hand hebben. Voor het geval dat… Afhankelijk van de gebruiker zijn verschillende portemonnees favoriet. Ben je van de biljetten dan kun je biljetten en pasjes goed combineren en opbergen in een bildfold variant. Openvouwen en de biljetten zitten overzichtelijk bij elkaar in één vak. Heb je graag nog muntgeld op zak dan kan een vak met een rits belangrijk zijn. 

Bescherm je pasjes met RIFD

Het voorkomen van diefstal kenden we al zo lang de mensheid bestaat. Je kunt veel voorkomen met een naam of logo laten graveren leer. Duidelijk van wie de beurs is. Tegenwoordig met ons digitale betalingssysteem ligt een ander probleem op de loer. Met het contactloos betalen kan je pas zomaar door kwaadwillenden uitgelezen en misbruikt worden. Gewoon diefstal terwijl je pas in je leren pennenetui of portemonnee zit. Bescherm jezelf met een RIFD portemonnee om moderne dieven geen kans te geven.