multiplex plaat

De multiplex plaat is een van de meest populaire bouwmaterialen die in de branche gebruikt worden. Zowel professionele bouwvakkers, eigenaren van klussenbedrijven als particulieren met handige handen zweren bij het gebruik van multiplexplaten. Maar waarom precies? Wat maakt de multiplex plaat zo aantrekkelijk om te gebruiken voor uiteenlopende soorten bouwwerkzaamheden?

multiplex plaat

Een multiplex plaat is enorm sterk

Zonder twijfel de belangrijkste reden voor de populariteit van multiplex is de enorme kracht en sterkte van dit materiaal. Multiplex bestaat uit minimaal vijf op elkaar geperste houtlagen, die kruislings op elkaar gedrukt en gelijmd worden. Hierdoor heeft multiplex een enorme kracht en sterkte, die groter is dan die van massief hout. Sterkere houtplaten dan multiplex zijn dan ook nauwelijks te vinden. Zoek je in de bouw naar een materiaalsoort die betrouwbaar en sterk is? Dan is multiplex een van de beste opties!

Sterk multiplex is allerlei diktes en formaten te krijgen

Fijn aan multiplex is verder de grote variatie die er is als je op zoek bent naar platen op maat. Multiplex is verkrijgbaar in maten variërend van enkele millimeters tot enkele centimeters. Prettig aan multiplex is daarbij dat de platen sterker en lichter zijn dan MDF-platen en minder geneigd zijn om bij aanraking met vocht te vervormen.

Het schoon houden van multiplex plaatmateriaal is eenvoudig

Een ander aantrekkelijk kenmerk van multiplex platen is dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. In principe heb je hiervoor niet veel meer nodig dan een vochtige doek met daarop water of een goed reinigingsmiddel. Qua schoonmaakwerk kan het natuurlijk niet veel ingewikkelder worden dan dit!

Ondanks de schaarste is multiplex nog volop verkrijgbaar

Het is inmiddels bekend dat de afgelopen jaren bouwmaterialen behoorlijk schaars zijn geworden in de sector. Dit komt door de enorme vraag naar bouwplaten, grondstoffen en materialen. Vooral door de coronacrisis en de vastzittende huizenmarkt kiezen namelijk veel mensen ervoor om hun huis te verbouwen. En daardoor neemt de vraag naar hout, mdf en bouwplaten enorm toe. Gelukkig valt het over het algemeen met multiplex nog wel mee qua verkrijgbaarheid. Wie multiplex zoekt voor een scherpe prijs gaat dan ook zeker slagen!