Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je pakt een foto en door die iets te bewegen, zie je drie dimensies in plaats van twee. Met andere woorden: er lijkt diepte in de foto te zitten. Dan heb je een hologram in de hand met zaken die op de voorgrond staan en een verdiepte achtergrond laten zien. Een plat beeld, maar wel met een ruimtelijke indruk. De holografie zorgt daarvoor. En zo is het ook met de holobox van HEREweHOLO!

Illusie die je ogen bedriegt

Wat is holografie precies? Die werkt met diverse lichtgolven die vanaf een aantal plekken uiteindelijk samenkomen in je oog. De lichtgolven die naar je ogen trekken, botsen op sommige punten. Ze doven elkander dan of versterken elkaar juist. Met deze methode gaan er eigenlijk twee plaatjes samensmelten tot een enkel plaatje. Dat zorgt voor het ruimtelijke effect dat een hologram kan maken. En de techniek heeft ervoor gezorgd dat je zulke hologrammen niet alleen vanaf een papier mee kan maken, maar ook in een holobox kunt zien.

Ongekende mogelijkheden

Holografie is een almaar voortschrijdende techniek, getuige ook de comeback van een supergroep als ABBA. In een speciaal voor hen gemaakt Londens muziektheater kun je via de techniek de vier sterren van weleer weer het podium zien beklimmen. Niet het inmiddels bejaarde kwartet maar vier gelijkende hologrammen. Die werden vormgegeven naar een nog jeugdige Björn, Benny, Agnetha en Anni-Frid. Het publiek kijkt naar vier hologrammen die van vlees en bloed lijken en op een heel natuurlijke manier bewegen. Datzelfde gebeurt niet alleen in het theater maar ook in de holobox van HEREweHOLO. 

De holobox van HEREweHOLO inzetten

Een holobox is erg interessant als je op bijzondere wijze ergens de aandacht op wilt vestigen. Als je bijvoorbeeld een verhaal wilt vertellen met visuele impact. Zo kun je een bekend persoon in de studio live ‘overzetten’ naar een holobox; maar ook naar meerdere tegelijk. Die bekende is dan driedimensionaal waarneembaar en kun je horen op elke locatie waar je een holobox hebt neergezet. De visuele presentatie is in 4K, dus niet van echt te onderscheiden. Ook het omgevingslicht bij de holobox heeft nagenoeg geen invloed op de treffende weergave. Stel nu dat je politiek actief bent en op een en hetzelfde moment aanwezig wilt zijn bij vijf gewestelijke besprekingen van jouw politieke partij. Je kunt je natuurlijk niet in vijven delen en op pad gaan. Maar je kunt wel vanuit een studio naar vijf holoboxen worden getransporteerd. Je geeft je speech live in de studio en het wordt gehoord én vooral ook gezien in de vijf holoboxen die opgesteld zijn in de vergadercentra. Niet als plat televisiebeeld, maar als hologram!

Bij productpresentatie, hospitality of entertainment doet de holobox van HEREweHOLO bijzonder werk

Een holobox van HEREweHOLO staat dus garant voor een superscherpe levensechte beleving, eentje met realtime verbinding, uitgevoerd in 3D en met een volledige beleving in 360 graden. Holoboxen kun je inzetten op straat, op speciale beurzen en bij evenementen. Via een touchscreen kun je de koppeling zelfs interactief krijgen. Dat geeft je publiek de gelegenheid vragen te stellen. Een holobox is een aanwinst voor entertainment of hospitality. En ook degene die als hologram te zien is, krijgt winst – tijdwinst, namelijk. Overtuigd? Ga dan direct naar Hereweholo.nl