Het is de nachtmerrie van iedere ondernemer: je moet nee verkopen aan een betalende klant die jouw product wilt hebben. En waarom? Omdat je het niet op voorraad hebt. En dat terwijl je voorraad vol staat met artikelen die je aan de straatstenen niet kwijtraakt. Dit komt omdat je je voorraad verkeerd hebt ingekocht en je daarom de foutieve hoeveelheden hebt besteld. Kan je dit voortaan beter doen? Ja dat kan, door een voorraadbeheer programma van Optiply te gebruiken. Zo weet je exact wat je in je magazijn hebt staan en hoeveel je van alles bij moet bestellen.

Inkopen is eenvoudig

Door het voorraadbeheer programma van Optiply te gebruiken, wordt er voor jou uitgerekend hoeveel je precies van elk product in de voorraadkast moet hebben. Je koopt hierdoor efficiënter in waardoor je meer winst kan maken en je blijft niet zitten met onverkoopbare goederen. En als een product goed loopt en je hebt meer nodig, dan kan het voorraadbeheer programma je helpen om te kijken hoeveel je bij moet bestellen. Je hoeft geen klanten meer zonder transactie weg te laten gaan en je houdt geld over om meer te kunnen investeren.

Houd je voorraad actueel

Hoeveel heb je nog in voorraad? Moet je al bijbestellen? Is dit niet teveel? Wanneer is mijn voorraad op? Over deze vragen hoef je met een voorraadbeheer programma van Optiply niet meer over na te denken. Het voorraadbeheer programma regelt alles voor je, zodat jij alleen maar een akkoord hoeft te geven als je meer moet bestellen. Bij Optiply wordt er geen ruime schatting gedaan, maar wordt er een heuse wiskundige formule op nagelaten om je te kunnen vertellen hoeveel je van welk artikel nodig hebt. Laat niet je voorraad aan het toeval over, als je flink veel geld kan besparen door op een slimme manier je inkopen te doen. Met het voorraadbeheer programma is het inkopen van voorraden voor iedereen weggelegd, zonder dat je zelf een mogelijk verkeerde berekening maakt.