Fred Perry is tegenwoordig vooral bekend als merknaam van een sportief modemerk. Vroeger was Fred Perry vooral bekend als Britse tennisser met meerdere Wimbledon overwinningen op zijn naam. In 1940 was Perry betrokken bij de introductie van de zweetband. In 1952 lanceerde de ster zijn eerste polo. In deze tijd was de kleding voornamelijk bedoeld voor sporters, en dan met name voor tennissers en tafeltennissers. Fred Perry had echter een grote fanbase en veel mensen wilden zijn kleding kopen en dragen. Toen het assortiment polo’s steeds uitgebreider werd, groeide de sportkleding uit tot waar fashion item. Dat is hoe we Fred Perry tegenwoordig nog steeds kennen.

Herkenbare details

De kleding van Fred Perry is altijd goed te herkennen. Zo vind je op elk kledingstuk het logo van het merk. De lauwerkrans die als logo gebruikt wordt, is geïnspireerd op de afbeelding van de Wimbledon medailles die Perry won. Dit logo is dus nog steeds een mooie verwijzing naar de oprichter van het merk. Daarnaast zijn de polo’s van Fred Perry direct herkenbaar aan de strepen op de boord en mouwen. En niet alleen op de polo’s vind je deze details, ook op elke Fred Perry trui zijn de lauwerkrans en kenmerkende strepen terug te vinden.

Hoge kwaliteit

Een Fred Perry trui of polo wordt in veel verschillende subculturen gebruikt als fashion statement. Het sportieve karakter van de kleding maakt het erg populair onder een groot deel van de bevolking. Daarnaast is de kleding van Fred Perry van hoge kwaliteit. Zowel de truien, als de polo’s en jassen zitten heerlijk en gaan lang mee. Bovendien is de kleding op veel verschillende manieren te dragen. Een stoere polo op een spijkerbroek geeft een heerlijk casual en sportief uiterlijk. Een trui op een chino heeft een nette look met een sportief tintje. Wat trek jij morgen aan?