verwijsbord laten maken

Verwijsborden komen vaak te voorschijn in een verkeerssituatie maar deze kunnen ook ergens anders voor gebruikt worden. Zo kunt u zelf een verwijsbord laten maken voor uw bedrijf. 

Borden geven namelijk in een opslag duidelijkheid, mocht dit zijn voor de veiligheid of om een boodschap over te brengen. Voor uw bedrijf kan het dan ook waardevol zijn om verwijsborden te laten maken. Hierbij kunt u denken aan borden die de weg wijzen naar het toilet of bepaalde ruimtes en afdelingen. Zo weet iedereen waar hij of zij heen moet binnen een oogopslag. 

Een duidelijk verwijsbord

De eerste stap naar het creëren van een goed verwijsbord begint bij de locatie. Zo is het van belang dat het bord op de juiste hoogte wordt geplaatst en duidelijk in zicht komt. Zorg ervoor dat het bord vanuit alle hoeken van de kamer zichtbaar is. Zorg ook ervoor dat de volgorde van de borden klopt. Zo wordt de kans op verwarring vermeden. 

De tweede stap is het formaat. Niet alleen het bord moet groot genoeg zijn om te kunnen zien van veraf maar ook het opschrift moet duidelijk leesbaar zijn. Mocht er tekst op het bord worden toegevoegd moet dit niet alleen de juiste grootte maar ook een goed leesbaar lettertype hebben. Denk hierbij aan Arial, Calibri of Times New Roman.