Iedereen kent wel momenten in hun leven waarin ze het liefst even onder een steen gaan liggen en er een periode niet onder vandaan willen komen. Deze periode hebben mensen hulp nodig. Waar de een genoeg heeft aan het advies van een ouder, een vriend of een andere kennis of familielid, hebben anderen echt professionele hulp nodig. Deze professionele hulp is de loopbaanbegeleider, maar waarom kiezen mensen voor de hulp van een loopbaanbegeleider?

Loopbaanbegeleiding

Het is als eerste goed om te weten wat loopbaanbegeleiding eigenlijk is. Loopbaanbegeleiding is een traject waarin je wordt ondersteund door een professional om je eigen weloverwogen keuzes te maken in je loopbaan. Dat kan een nieuwe baan zijn, een nieuwe opleiding of misschien zelfs beide zijn. Het is voor veel mensen ideaal om loopbaanbegeleiding te krijgen. Hoe vaak hoor je wel niet mensen zeggen dat ze eigenlijk hun baan niet leuk vinden of dat ze eigenlijk geen idee hebben wat ze willen in het leven. De loopbaanbegeleider is er speciaal voor jou om antwoord te krijgen op deze vragen. 

Speciaal

Er zijn binnen de loopbaanbegeleiders een aantal bijzondere kwesties. Deze speciale trajecten zijn zorgvuldig uitgezocht voor mensen die net iets anders nodig hebben. Zo is er bijvoorbeeld de loopbaanbegeleiding overheid. Deze loopbaanbegeleiding is er speciaal voor oud ambtenaren. Deze mensen hebben, vooral na het verliezen van hun functie, echt hulp nodig. Niet iedereen wil deze hulp en het is natuurlijk ook niet verplicht om deze hulp af te nemen, maar het is voor veel mensen wel een goed idee om deze hulp aan te vragen. De hulp aanvragen kun je eenvoudig via Transitium Groep doen.