Rotterdam, een mooie havenstad waar veel mensen met veel plezier naartoe gaan om te werken. De één brengt hier al heel zijn of haar leven door en de ander heeft de stad ontdekt vanwege studie of werk. Hoe dan ook, Rotterdam is inmiddels dé werkstad van de Randstad. Veel internationale organisaties en lokale corporaties hebben hier kantoren staan met soms wel honderden medewerkers. Maar wat maakt deze stad nu zo leuk om in te werken? Wij leggen het je uit.

Mentaliteit

Rotterdam staat bekend om de nuchtere mentaliteit: niet lullen maar poetsen. Dit trekt veel organisaties en werklui aan, omdat het een fijne manier van werken is. Je bent direct en zegt waar iets op staat. Vaak is dit veel efficiënter dan dat je ergens omheen praat. Tuurlijk moet je er wel tegen kunnen en deze mentaliteit zeker niet al te zwaar opvatten. Rotterdammers hebben het hart op de tong en dat kunnen veel mensen wel waarderen.

Opkomst van faciliteiten

Rotterdam beidt voor de werksector oneindig veel faciliteiten. Niet alleen zijn kantoren heel goed bereikbaar, de stad stikt ook van de flexwerkplekken en moedigt creativiteit aan. Er zijn veel gebouwen waar meerdere bedrijven gevestigd zitten, waardoor je ook je netwerk kan verbreden en de samenwerking met je buren aan kunt gaan. Natuurlijk mogen we hiernaast niet vergeten dat Rotterdam heerlijke lunchrooms, koffietentjes en andere gelegenheden heeft waar je met je collega’s kunt zitten voor wat quality time. Een leuk teamuitje in Rotterdam heb je dus zo geregeld. Ga bijvoorbeeld met de boot langs de skyline varen, boek interessante workshops of strijk neer in Hotel New York voor een heerlijk gangenmenu. Naast de horeca biedt Rotterdam ook veel mogelijkheden om te sporten. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens je pauze een rondje gaan hardlopen door het park of langs de maasboulevard. Of bezoek na werktijd een van de vele sportscholen, die soms ook in kantoorpanden zelf gevestigd zitten.