SEA of terwijl Search Engine Advertising (Zoekmachine adverteren in het nederlands) is simpel gezegd het gebruik van advertenties op zoekmachines om ervoor te zorgen dat er meer verkeer gaat richting jouw webpagina. Zoekmachine adverteren (SEA) wordt tegenwoordig steeds vaker en vaker uitgevoerd door bedrijven. Waarom dit handig is en waarom dit tegenwoordig belangrijker wordt zal worden toegelicht in dit artikel. Je zult ook lezen hoe je het zelf zou kunnen doen. Het is belangrijk om te weten dat dit niet de enige vorm van digitale marketing is maar wel eentje van cruciaal belang, het zal dus goed zijn om naast dit artikel je verder te verdiepen in digitale marketing.

Toegevoegde waarde

Zoals eerder toegelicht is het doel van Search Engine Advertising om je website populairder te maken op een zoekmachine (denk aan bijvoorbeeld google). Door je website populairder te maken zorg je ervoor dat de kans groter is dat jouw website op de eerste plek staat wanneer een bepaalde sleutelwoord getypt wordt in de zoekbalk van een zoekmachine door een gebruiker. Meestal maakt zo een persoon daadwerkelijk gebruik van de eerst volgende site en is zo dus de kans groter dat jouw site gebruikt wordt om bijvoorbeeld iets te kopen. Door je website dus te adverteren op een zoekmachine kan je dus meer omzet genereren.

Voorbeelden van zoekmachine adverteren

Je vraagt je vast af hoe je eigenlijk je website op zo een zoekmachine kan adverteren. Je komt het waarschijnlijk een paar keer per dag tegen als je tenminste een redelijke tijd op het internet zit. Je wilt naar een website om een artikel als dit te lezen maar je krijgt een pop-up die je eerst weg moet klikken om verder te gaan. Of steeds aan de zijkant van een website staat een advertentie geplaatst door google. Als je even langer kijkt zie je ook dat dit reclames zijn van verschillende soorten bedrijven, als je erop klikt wordt er gebruik gemaakt van de advertentie en ga je ook naar de site van dat product. Dan betaalt het bedrijf die het heeft geplaatst geld aan google omdat er gebruik is gemaakt van een advertentie die google heeft geplaatst.