Voor veel mensen is het erg moeilijk om een passende opleiding te vinden. Ze willen in 1 keer een opleiding vinden die bij hun past. Dit is makkelijk gezegd dan gedaan. Als je een opleiding moet kiezen ben je nog vrij jong. Vaak weten jongeren niet precies waar hun kwaliteiten liggen. Hierdoor wordt het nog lastiger om een opleiding te kiezen. Een groot percentage jongeren stoppen na het eerste jaar van de eerste opleiding die ze kiezen. Dit kost ze toch weer een heel jaar. Ook zijn er veel jongeren die een tussenjaar nemen omdat ze niet goed weten welke richting ze op willen gaan. Het probleem hiervan is, is dat 1 tussenjaar er vaak meerdere worden. Wel kan je in dit jaar jezelf goed oriënteren waardoor je een passende opleiding vindt. In dit artikel lees je over een paar opleidingen die misschien interessant zijn. 

Commerciële economie

Commerciële economie is een veelgekozen opleiding. Dit komt omdat de opleiding zelf heel breed is. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden voor een baan na het afronden ervan. Commerciële economie is een economische opleiding. In het eerste jaar leer je in de breedte. Vanaf het tweede jaar moet je een richting kiezen. Je hebt keuze tussen 4 afstudeerrichtingen. Namelijk: digitale marketing, ondernemerschap, marketing & sales en sportmarketing. Doordat je pas in het tweede jaar hoeft te kiezen voor een afstudeerrichting heb je tijd om te kijken welke richting jou leuk lijkt. Steeds meer jongeren kiezen voor een digitale marketing opleiding. Dit heeft te maken met alle vormen van online marketing. Denk bijvoorbeeld aan social media marketing en SEO. Ondernemerschap, marketing & sales en sportmarketing spreken voor zich. Bij ondernemerschap ga je echt een eigen bedrijf starten. Hierbij wordt je begeleidt door docenten. Marketing & sales gaat over de oude aanpak van marketing & sales. En als sportmarketeer zou je uiteindelijk bijvoorbeeld aan de slag kunnen als in de marketingafdeling van Ajax. Dus als je nog niet weet wat voor opleiding je wilt doen dan moet je zeker kijken naar een commerciële economie opleiding. 

Scrum master opleiding

Dit is een vrij nieuwe opleiding waar weinig mensen van afweten. Door de toename van de vraag naar software is deze opleiding super interessant. Deze opleiding heeft te maken met softwareontwikkeling. Als scrum master manage je het team van softwareontwikkelaars. Hierbij is het jouw taak om de taken en verantwoordelijkheden goed neer te zetten. Het is een praktijkgerichte opleiding zodat je gelijk weet wat je te doen staat als scrum master. Dit is een vrij nieuwe opleiding waardoor er weinig mensen zijn opgeleid tot scrum master. Hierdoor is er genoeg werkgelegenheid voor als je klaar bent met de opleiding.

hbo communicatie

Naast commerciële economie is een hbo communicatie ook een veelgekozen opleiding. Het is een sociale opleiding waarbij je veel sociaal bezig bent. Je leert om een echte communicatieprofessional te worden. Waarin je gespecialiseerd bent in het regisseren van communicatie en netwerken. Er zijn genoeg plekken waar je terecht kan als je klaar bent met deze opleiding. Bijna elk bedrijf heeft wel iemand nodig die de communicatie verzorgt.