Rente.nl

Wanneer we aan rente denken, dan denken veel van ons nog aan het bedrag dat je betaalt wanneer je geld leent. Maar je kunt ook zelf rente ontvangen, namelijk als je een spaarrekening opent. Over spaargeld krijg je vaak een bedrag rente. Wil jij de hoogst mogelijke rente binnenhalen? Begin dan bij een website als rente.nl om een volledig overzicht te krijgen.

Lager dan ooit

Het is helaas zo dat je met name bij vrij opneembare spaarrekeningen amper meer rente krijgt. Soms krijg je zelfs helemaal niks. Dat is echter wel vaak het geval bij spaarrekeningen die vrij opneembaar zijn. Dat houdt in dat je er geld vanaf kunt halen wanneer je wil. Het is dus voor een bank een minder betrouwbare pot geld in feite want je kunt er zomaar voor kiezen om alles van de bank af te halen. Sinds de crisis van 2008 is de rente op vrij opneembare spaarrekeningen daarom alleen maar gedaald.

Rente.nl

Geld vastzetten

Wanneer je ervoor kiest om geld vast te zetten dan kun je er vaak nog wel wat meer aan verdienen. Je kunt bijvoorbeeld het geld dat je spaart voor je kinderen vastzetten tot ze 18 jaar oud zijn. Dan kunnen ze het gebruiken voor een studie of een reis, of de aankoop van een woning. Voor die tijd heb je het geld toch niet nodig en kun je het dus prima vastzetten om meer rente te kunnen vangen.