Wist je dat het helemaal niet nodig is om een dure binnenhuisarchitect in te huren en veel geld uit te geven om uw kleine kantoor representatief te maken? Er zijn diverse ideeën voor de inrichting van kleine kantoren voor bedrijven die gemakkelijk uit te voeren zijn en een groots verschil kunnen maken om  jouw werkplek leuker, creatiever en professioneler te maken. In dit artikel stellen we je voor aan drie van zulke ideeën!

1. Accepteer de ruimte voor wat het is

Om het beste uit een kleine kantoorruimte te halen, is een open kantoordesign vaak het meest werkzame. Het neemt de grenzen weg en stimuleert gesprekken en creatief denken tussen teamleden. Dit ontwerp begin je door bureaus te koppelen en ze tegenover elkaar te plaatsen in groepen van twee of vier. Op deze manier kunnen teamleden vrij gedachten en ideeën bespreken, nauwere en sterkere werkrelaties opbouwen en zich verenigd voelen.

2. Kantoorinrichting ideeën voor kleine bedrijven

Mocht je beschikken over beperkte ruimte,  overweeg een eenvoudigere, kleinere optie. Vervang grote, logge meubels voor minimalistische meubelen die een enorme visuele impact hebben zonder alle ruimte in beslag te nemen die hun tegenhangers zouden nemen. Denk hierbij aan handige plekken om spulletjes op te hangen of op te bergen, zodat waardevolle ruimte op bijvoorbeeld de bureautafel of de grond vrij blijft.

3. Zones creëren

Afhankelijk van de stroom in het kantoor, kunnen er zones met weinig en veel activiteit zijn. Onderzoek de manieren om deze zones te verbeteren om overgangen en een betere doorstroming te bieden voor kleine zakelijke kantoorinrichting ideeën. Het creëren van speciale zone en het herinrichten van ruimtes kan de productiviteit en efficiëntie van werknemers verhogen. Bovendien ontstaat er hierdoor meer diversiteit in de werkruimte, waardoor verschillende omgevingen op het kantoor hun eigen functie krijgen en doelgerichter kunnen worden ingezet.

Heb je inspiratie opgedaan met deze ideeën en zou jij jouw nieuwe kantoorruimte naar je eigen wensen willen indelen en het plan laten uitvoeren door professionele aannemers? Dan is een turn key project een ideale manier om dit gecoördineerd en succesvol te laten verlopen!