Wanneer er een nieuw appartementencomplex wordt gebouwd, wordt er vaak de privacy van de bewoners vergeten op hun balkons. Bewoners kunnen dan naar hun buurtjes kijken hoe zij hun dagelijkse bezigheden uitvoeren en andersom. Als u streeft naar meer privacy op uw eigen balkon, is een privacyscherm een perfecte oplossing.

Een privacyscherm, zoals de naam al verteld, is een scherm wat de consument meer privacy geeft. Het scheidt het zicht en geluid af van elk gekozen kant, zonder dat er licht of frisse lucht verloren gaat. U blijft namelijk gewoon in de buitenlucht, maar dan met een duidelijke scheiding.

Privacy scherm

Privacyschermen bestaan meestal uit alouminium omrandingen met een (ondoorzichtige vulling). Deze vulling kan van verschillende materialen worden gemaakt en is dus ook erg divers. Hierdoor kan U uw eigen privacyscherm naar persoonlijke voorkeur creëren en bij uw stijl laten passen. Verschillende materialen zijn bijvoorbeeld, aluminium panelen, gelaagde glaspanelen of een matte folie. Bij glazen panelen kunt u ook weer kiezen voor diverse glas varianten: van gelaagd tot enkel, van mat tot helder.

Het scherm zorgt ook voor een duidelijke afscheiding van het erf. De privacy schermen worden namelijk vaak loodrecht op een gevel bevestigt waardoor er een grens ontstaat. Het scherm kan zelf gemonteerd worden aan uw gevel, hekwerk of balustrade met behulp van losse beugels. Er kunnen bijvoorbeeld ook poten worden aangebracht, zodat het privacyscherm makkelijk kan worden verplaatst en vervoerd naar verschillende locaties. Ook kan je kiezen voor gevelschermen.

Nu deze tijd

Tegenwoordig zijn de meeste privacyschermen niet alleen esthetisch fijn om naar te kijken, maar zijn ook erg duurzaam en veilig. De schermen gaan namelijk lang mee, en zijn vaak volledig afbreekbaar, recyclebaar en onderhoudsarm. Het enige wat de schermen nodig hebben zijn soms een natte zeem met een sopje.

Al met al, wanneer U zoekt naar een makkelijke en gebruiksvriendelijke oplossing voor uw privacyprobleem, is de perfecte oplossing een privacy scherm. Deze zal U de ervaring van de buitenlucht niet ontnemen, maar zorgt wel voor een afscheiding en een verbetering van uw privacy op uw eigen balkon.