Terugkeren op de arbeidsmarkt na een lange afwezigheid kan een beetje ontmoedigend lijken. Gelukkig zijn er manieren om je te onderscheiden van de massa, zelfs als je al lang niet meer op de arbeidsmarkt bent geweest. Dit artikel bevat loopbaanbegeleidingsadvies die werkzoekenden helpt werk te vinden.

Wees voorbereid op hiaten in het gesprek

De interviewer zal ongetwijfeld willen weten wat je tijdens je betaald verlof hebt gedaan. Wees dus bereid om uitleg te geven, zonder defensief te worden, en probeer uit te leggen wat deze tijd precies voor je betekent. Probeer ook in te gaan op het belang van de baan die je overweegt. Bovendien is het belangrijk om je voor te bereiden op het beantwoorden van moeilijke vragen, zoals waarom ze jou moeten aannemen en niet een andere sollicitant die geen werkachterstand hebben opgelopen. Vertel ook waarom je denkt dat je klaar bent om weer aan het werk te gaan. Is het jouw beurt om vragen te stellen? Je kunt deze tijd gebruiken om te beoordelen of je goed bij de werkgever past. Vraag hen precies waarnaar zij op zoek zijn en wat zij als succes beschouwen voor de specifieke vacature die je op het oog hebt.

Starten van een re-integratieprogramma

Als je een lange tijd van jouw werk bent weggeweest en niet naar jouw oude baan kunt terugkeren, is het zinvol elders weer aan de slag te gaan door middel van een re-integratieprogramma. Dit is een speciale loopbaanprocedure waarbij je wordt ondersteund bij het vinden van passend werk. De beste re-integratiesteun moet ervoor zorgen dat de werknemer de motivatie en de veerkracht vindt om de uitdagingen van de nieuwe baan aan te gaan. Samen met re-integratiespecialisten wordt gezocht naar oplossingen om een nieuw startpunt te vinden! Wil je meer weten over re-integratie in de regio Alkmaar, kijk dan direct op re-integratie Alkmaar voor een persoonlijke en deskundige benadering bij de zoektocht naar een nieuwe baan.