Het is heerlijk om op een scooter Heerenveen van R de Vries Tweewielers te rijden. Het gevoel van de wind die langs je heen gaat en de vele pk’s die onder je door schieten maken het scooterrijden tot favoriet van velen. Toch is het scooterrijden nog niet zo eenvoudig als dat het eruit ziet. Je hebt echt een aantal dingen nodig om de weg op te mogen met de scooter . Wil je weten welke dingen dat zijn? Lees dan snel verder!

Verzekering

Een van de dingen die je nodig hebt om legaal op een scooter te kunnen rijden is een verzekering.. Het is namelijk verplicht om de scooter te verzekeren in Nederland. Je kan de verzekering zo duur maken als je zelf wilt, maar de goedkope WA verzekering is voor iedereen verplicht. Deze verzekering dekt alle schade die jij aan een ander toebrengt. Daardoor is de ander altijd verzekert dat de schade wordt betaald. 

Rijbewijs

Een ander iets dat je verplicht bent om te hebben is het rijbewijs. Je hebt voor het berijden van een scooter namelijk een speciaal scooter rijbewijs nodig. Je hebt niet genoeg aan een autorijbewijs. Het besturen van een scooter is immers heel anders dan het besturen van een auto en daar heb je logischerwijs ook een ander rijbewijs voor nodig. Je kunt je rijbewijs eenvoudig halen. De meeste lokale rijscholen bieden ook scooter rijlessen aan. Hierdoor kun jij alvast oefenen om op de scooter te rijden en rij je voor je het doorhebt op een prachtige scooter!