Vind je darten een leuke sport om te doen en wil je zelf graag op zijn tijd een pijltje gooien met vrienden? Dan is het zeker wijsheid zelf de benodigde materialen aan te schaffen bij een dartshop

Alles voor de dartsport

Bij een online webshop zoals Dartshopper.nl vind je alles wat je nodig hebt om te kunnen darten. Je kunt er terecht voor diverse pijlen, borden, accessoires en andere benodigdheden. Ze hebben een uitgebreid aanbod waar je een keuze uit kunt maken. Als je het zelf moeilijk vindt te bepalen welke materialen voor jou geschikt zijn neem je het beste eerst even contact op met het bedrijf voor advies. 

Dartpijlen in verschillende uitvoeringen

Dartpijlen zijn in verschillende soorten te koop. Zo kun je kiezen voor een soft tip, dit is zeker aan te raden als je gebruik maakt van een elektronisch dartbord. De meeste pijlen die echter gebruikt worden hebben een steel tip. Je kunt kiezen tussen Brass pijlen en Tungsten pijlen. De Brass pijlen worden vooral gebruikt door beginnende darters en kinderen of door mensen die zo nu en dan eens graag een partijtje darts spelen voor hun plezier. Tungsten pijlen zijn beter geschikt voor gevorderde of professionele spelers. 

Hoe wordt een dartpijl opgebouwd? 

Een dartpijl bestaat uit vier delen. Dit zijn de punt, barrel, shaft en flight. Bij de aanschaf van dartpijlen betaal je hoofdzakelijk voor de eerste twee onderdelen want de andere twee zijn aan slijtage onderhevig tijdens het gebruik en dien je regelmatig te vervangen. Het is dan ook altijd slim er een extra setje van te hebben.