Mooier en warmer weer betekent ook dat er meer insecten komen en die wil je natuurlijk het liefste buiten de deur houden. Om te voorkomen dat er insecten binnenkomen kun je vliegengordijnen ophangen. 

Diverse soorten vliegengordijnen

Vliegengordijnen zijn in verschillende soorten te koop. Een kijkje op Vliegengordijnencenter.nl leert dat er verschillende categorieën zijn waar je uit kunt kiezen. Dit zijn vliegengordijnen voor de caravan, van PVC, met magneten, met hulzen en gemaakt van aluminium. Daarnaast kun je zelf nog filters aanbrengen om de keuze voor het juiste gordijn makkelijker te maken. Je vinkt hiervoor op de website aan wat je zoekt en krijgt zo de resultaten te zien die bij jouw wensen aansluiten. Vind je het dan nog moeilijk een keuze te maken dan kun je contact opnemen met het bedrijf zodat zij je advies kunnen geven. 

Meet altijd goed

Een vliegengordijn kan zowel voor ramen als voor deuren gebruikt worden. Meet altijd goed welke maat je nodig hebt zodat je zeker weet dat het gordijn goed past. Een kleine opening lijkt misschien niet zo bezwaarlijk maar insecten hebben niet veel ruimte nodig om binnen te raken en kunnen zo voor behoorlijke overlast zorgen. 

Kijk en vergelijk

Bekijk zelf eerst goed wat voor verschillende gordijnen er te koop zijn voordat je overgaat tot de aanschaf. Kijk waar het komt te hangen en welk doel je ermee hebt zodat je zeker het juiste kiest. Op die manier heb je er uiteindelijk het meeste plezier van.