Nederland is een echt fietsland, er zijn zelfs meer fietsen in ons land dan dat er mensen zijn. In totaal zijn er ongeveer 18 miljoen fietsen te vinden. Dat grote aantal heeft uiteraard ook een groot aandeel in het verkeer. In totaal staan fietsen voor rond de 40% van het totale verkeer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ons land ook in het buitenland bekend staat om de fietsen en de fietspaden. De afgelopen jaren is een steeds groter gedeelte van het totale aantal fietsen een elektrische fiets. En dat percentage neemt alleen maar toe omdat er steeds meer elektrische fietsen verkocht worden. Veel mensen hebben er de laatste jaren voor gekozen om over te stappen op een e-bike. Dat komt door de snelle ontwikkeling waardoor de kwaliteit van de fietsen beter is. Zo zijn de accu’s beter, de motors efficiënter en de modellen zijn tegenwoordig erg ergonomisch. Vooral ouderen stappen over op een elektrische fiets om mobiel te blijven zonder dat de gewrichten te veel belast worden.

Elektrische fietsen zijn ook voor jonge mensen

Ook bij jongere mensen is de elektrische fiets aan een opmars nodig. De reputatie dat de e-bike alleen geschikt is voor ouderen is aan het veranderen. De modellen worden hipper en daardoor worden ook de kopers jonger. Mensen die relatief lange afstanden naar hun werk fietsen stappen steeds meer over op een e-bike. Met een elektrische fiets kom je niet langer bezweet en vermoeid op je werk aan. Daarnaast krijg je nog steeds beweging en ben je lekker in de buitenlucht. Voor ouders met jonge kinderen is een e-bike ook ideaal. Altijd kinderen achterop de fiets hebben is zwaar, zeker als er sprake is van tegenwind of als er een helling beklommen moet worden.

Leg grotere afstanden af met een e-bike

De gemiddelde afstand die wordt afgelegd op een e-bike ligt ook hoger dan de afstand die wordt afgelegd op een fiets. Gemiddeld is er ongeveer een stijging van 50%. Dat laat zien dat een e-bike uitermate geschikt is voor het afleggen van langere afstanden. In Nederland komen er ook steeds meer oplaadpunten bij waar je je elektrische fiets op kan laden. Dat leidt ertoe dat het mogelijk is om nog langere afstanden af te leggen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de staat van de accu. Kort samengevat zijn er eigenlijk geen redenen te bedenken waarom een elektrische fiets aanschaffen een slecht idee is.