gedroogd fruit kopen

Wist jij dat? Gedroogd fruit kopen is een hartstikke gezonde vervanger voor snacks en snoep. Of het nou voor jong of oud is, fruit is een heerlijke vervanger voor zoetigheden en zoute snacks. Wist je ook dat gedroogd fruit goed is voor jouw lichaam? Het is ook lekker om bijvoorbeeld een hand cranberry’s in je yoghurt te gooien in de ochtend voor een boost in smaak en energie. Gezondheidsspecialisten raden je dus ook aan om een lekker zakje gedroogd fruit te kopen i.p.v. die zoete snacks.

gedroogd fruit kopen

Voordelen van gedroogd fruit

Gedroogd fruit verliest door het drogingsproces de vitamine C uit het fruit, maar er zijn ook veel voordelen. Gedroogd fruit is namelijk rijk aan vitamines, mineralen en vezels. De snacks zijn een bron aan vitamine B1, vitamine B6, foliumzuur, ijzer, magnesium, koper en kalium.

Wist jij dat gedroogd fruit een hoge concentratie aan voedingsstoffen bevat en daarnaast het levert jouw lichaam met 4x zoveel energie als vers fruit? Gedroogd fruit kopen is makkelijk te verteren en is bovendien zeer verzadigend. Dit betekent dat je niet zoveel hoeft te eten om vol te zitten. Doordat het gedroogde fruit verzadigend is eten veel mensen dit als snack om door de dag op een gezonde manier vol te raken.