Veel mensen hebben tegenwoordig een sloopauto in hun garage staan. Met een sloopauto kun je niet veel meer mee doen en de meeste mensen verkopen daarom hun sloopauto. Een sloopauto kun je op verschillende manieren verkopen en iedere manier heeft zijn na- en voordelen. Veel mensen proberen hun auto te verkopen via het internet, maar dit kan met een sloopauto meerdere maanden duren. Je wilt natuurlijk af van je sloopauto en veel mensen kiezen er daarom voor om hem naar de autosloperij te brengen. Een autosloperij is juist op zoek naar sloopauto’s, zodat ze meer winst kunnen maken. Maar wanneer is een auto klaar voor de sloop? En hoe werkt het allemaal? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.
Wanneer is je auto klaar voor de sloop?
Kom je niet meer door de keuring met je auto? Dan moet je de auto laten maken en soms zijn de reparatiekosten heel erg hoog. Wanneer de kosten hoger zijn dan de dagwaarde van je voertuig, is deze ook klaar voor de sloperij. De autosloperij is altijd op zoek naar sloopauto’s en sloopt deze dagelijks. De sloperij wilt hier namelijk winst op maken en dat doen ze door bepaalde onderdelen te verkopen.
Als je de auto wilt verkopen aan de sloperij, kun je dit het beste doen via het internet. Er zijn een hoop verschillende sloperijen en hier moet je natuurlijk goed naar kijken. Zoek een sloperij in de omgeving en controleer de website. Check of er een sloperij is met een ophaalservice, dit kan namelijk heel handig zijn. De meeste sloperijen zijn erkend door het RDW en het ARN, hier moet je altijd naar kijken. Zonder deze erkenning is er een grote kans dat je geen vrijwaring code krijgt voor je voertuig.
Wat doet de sloperij met de sloopauto?
Als de sloopauto binnenkomt bij de sloperij, gaan ze direct aan de slag met de papieren. Als dit allemaal geregeld is gaan ze ook direct aan de slag met de auto demontage. Ze halen het hele voertuig uit elkaar en controleren de onderdelen. Veel van deze onderdelen kunnen veel geld waard zijn en deze verkopen ze door aan klanten. Als de auto geen waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar een shredderbedrijf gebracht. Hier wordt de auto verder verwerkt, totdat er niets meer van over blijft.