Wat is een autosloperij? Dat is een vraag die steeds meer mensen zichzelf stellen. In het verleden werd een autosloperij vaak in een slecht daglicht geplaatst. Zo was het vervuilend voor het milieu en waren er veel mensen die klagen. Anno 2022 is dat niet meer het geval en is de autosloperij positief veranderd. Zo slopen ze alleen maar voertuigen op een duurzame manier en wordt hier ook goed naar gekeken. Sloperijen zijn vaak erkend door het ARN en dit bewijst ook dat ze op een duurzame manier slopen. Ook zorgt het er voor dat je een vrijwaring code krijgt, als je jouw auto inlevert bij de autosloperij. Maar wanneer breng je jouw auto naar de autosloperij? En hoe werkt dat precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wanneer auto naar de sloperij brengen?

Veel mensen hebben een tweedehands auto en zijn bang voor de volgende keuring. Bij het keuren kan het namelijk zo zijn dat de auto iets mankeert. De auto moet dan gemaakt worden en de reparatiekosten kunnen hierdoor hoog liggen. Als deze kosten hoger zijn dan de waarde van je voertuig is het niet de moeite waard om deze te maken. Je kunt de auto dan veel beter verkopen, zodat je af bent van het voertuig. Een sloperij wilt graag sloopauto’s hebben en deze slopen. Hier kunnen ze namelijk winst uithalen en ze zorgen ervoor dat de auto helemaal verdwijnt. Er zitten verschillende voordelen aan verbonden, zo ben je binnen 24 uur van je sloopauto af. Ook zit er een ander voordeel aan en krijg je een vrijwaring code van de sloperij. Hiermee kun je de auto van je naam afschrijven en hoef je dus geen belasting meer te betalen.

Wat gebeurt er bij de autosloperij met je auto

Bij de sloperij gaan ze direct aan de slag met het papierwerk. Wanneer dit in orde is gaan ze ook direct aan de slag met de autodemontage. Ze halen alle vloeistoffen uit het voertuig en halen het ook helemaal uit elkaar. Zo controleren ze eerst de onderdelen en bewaren ze deze eventueel voor de latere verkoop. Deze onderdelen kunnen namelijk veel waard zijn en voor nog meer omzet zorgen voor de sloperij. Hiervoor krijg je natuurlijk een kleine vergoeding als je de sloopauto oplevert bij de autosloperij. Als de auto geen waarde meer heeft, wordt deze naar een shredderbedrijf gebracht.