De knoop is na lang wikken en wegen eindelijk doorgehakt. Het huis wordt verkocht. Maar hoe pak je dat het beste aan? Sinke legt het je graag uit!

Tip 1: Makelaar

De beste manier om je huis te verkopen is om een makelaar in te schakelen. De makelaar weet precies wat je moet doen om een huis verkoopbaar te maken. Naast de informatie en de tips die je van een makelaar krijgt, neemt de makelaar ook het hele verkoopproces onder zijn hoede. Hij zal ervoor zorgen dat de woning op de markt komt. Daarnaast zal de makelaar er voor zorgen dat er kopers voor je woning komen. De makelaar zal de kopers een rondleiding geven. Je hebt nergens meer zorgen over!

Tip 2: Foto’s 

Om je huis te laten zien aan het publiek moet je eerst foto’s maken. Deze foto’s zullen worden gebruikt om aan de potentiële klanten te laten zien. De foto’s worden naar de klanten van de makelaar gestuurd en zullen op verkoop websites zoals Funda komen te staan. Het is erg belangrijk om goede foto’s te hebben. Hier haal je immers je koper mee binnen! Tijdens het maken van de foto’s moet je huis dus mooi en opgeruimd zijn.

Tip 3: Opruimen

Als je eenmaal een koper hebt voor je huis, zal er een bezichtiging worden ingepland. Tijdens deze bezichtiging gaat de makelaar met de koper het huis bekijken. De makelaar zal toelichting geven over de ruimte en zal het hele proces op zich nemen. Je hebt hier niet veel aan toe te voegen. Wel moet je er voor zorgen dat je huis is opgeruimd en netjes is. Het is ook erg belangrijk om het huis schoon te hebben. Dat trekt mensen immers aan en de kans op een tweede bezichtiging is veel groter!