baby vitamines bestellen

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling en om gezond te blijven. Ze leveren geen energie. Een baby is een kind in de eerste levensfase. Baby’s hebben vaak extra vitamines nodig. Waarom baby vitamines bestellen?

Borstvoeding

Als je borstvoeding geeft heeft je baby 2 vitamines extra nodig. Later worden Vitamine K door de darmen aangemaakt, maar de darmen van een pasgeboren baby kunnen dit nog niet. Bovendien hebben ze als ze geboren worden, ook nog geen voorraadje vitamine K, die geeft de moeder namelijk niet door via de placenta. Vitamine D heeft je baby al vanaf de geboorte nodig, tot zijn vierde verjaardag. Heeft je kind een donkere huid, of komt het weinig buiten, dan is het slikken van extra vitamine D langer nodig.

Flesvoeding

In flesvoeding zit al voldoende vitamine K. Als je baby minimaal 500 milliliter flesvoeding krijgt, heeft hij geen extra vitamine K nodig, maar wel extra vitamine D. Alle kinderen hebben vitamine D nodig tot ze 4 jaar zijn, ongeacht het type voeding. Flesvoeding bevat al vitamine D, maar maak je geen zorgen dat je baby te veel vitamine D binnenkrijgt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft berekend dat die kans nihil is.