Watervoerende armaturen zijn voorwerpen waaruit bluswater stroomt om gebruik te kunnen maken van een slangleiding. Het is belangrijk om te weten hoe je met deze hulpstukken om moet gaan, zodat wanneer je ze nodig hebt om bijvoorbeeld een brand te blussen je weet wat je moet doen. Nu zijn er veel verschillende soorten watervoerende armaturen, dus hoe kan je van al deze armaturen weten hoe je ze moet gebruiken? Dit kan door een opleiding Watervoerende Armaturen en Kleine Blusmiddelen bij G4S te volgen. Bij deze opleiding wordt je geleerd hoe je het beste met deze producten te werk kunt gaan en hoe je dit op een veilige manier doet.

Wat leer je bij de opleiding Watervoerende Armaturen en Kleine Blusmiddelen?

De opleiding Watervoerende Armaturen en Kleine Blusmiddelen van G4S leert je hoe je op een veilige en praktische manier omgaat met deze blusproducten. Je bouwt in deze opleiding kennis op voor onder andere het aanduiden van de brandklassen volgens de strikte EN-normen, over verbranding en blussen, over de relatie tussen tijd en temperatuur en over de veiligheid van jezelf en dat van je omgeving tijdens het gebruik van deze armaturen. Daarnaast leer je ook hoe je in de praktijk met de watervoerende armaturen te werken. Denk hierbij aan het gebruik en de werking van de draagbare blusmiddelen, hoe deze ingezet moeten worden tijdens een brand en hoe je een aflegsysteem opbouwt.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Watervoerende Armaturen en Kleine Blusmiddelen van G4S hoef je maar één dagdeel te volgen. Deze is aan te passen naar jouw voorwensen, zodat je de opleiding goed met je andere werkzaamheden kunt combineren. Bij het slagen voor de opleiding ontvang je een certificaat dat twee jaar geldig is. Om deze te verlengen kun je bij G4S een herhalingscursus doen. Wanneer het voor je functie praktisch is om te weten hoe je met watervoerende armaturen moet werken, dan kun je het beste een certificaat hiervoor bij G4S halen, zodat je ook echt weet wat je moet wanneer de nood hoog is.