1 Transport

Werken in de transportsector is niet voor iedereen weggelegd. Transport kan erg hard werken zijn waardoor je vaak ook wel lange dagen kunt draaien dus veel aan de slag kan. In de transportsector zijn er verschillende banen en opleidingen beschikbaar waar jij wel een plekje in kunt vinden. Je kunt in verschillende bedrijven in de transport of logistiek werken. Je denkt vaak meteen aan een vrachtwagenchauffeur als je over transport hoort maar je kunt bijvoorbeeld ook bij defensie in de logistiek werken. Je kunt ook als planner aan de slag met een logistiek of transport diploma.

Wat moet je weten over laders?

Als je gaat werken in de transport moet je veel nieuwe termen gaan leren zoals lader transport. Vaak wordt de lader transport gedaan met een grondlegger. Een grondlegger is belangrijk bij de dieplader transport. De dieplader transport is de transport bij veel grotere objecten. Ook moet je veel weten over transportroutes en de planning van de transportroutes. Je krijgt dit allemaal te leren bij de opleiding of bij het bedrijf waar je dsan werkt. Bij je opleiding kun je kiezen welke richting jou het leukste lijkt. Je kunt namelijk veel verschillende dingen doen met een logistieke opleiding waarmee je op de weg en op kantoor kan werken.

Een baan op kantoor in de transport

Een baan op kantoor in de transport wordt ook veel bekender gemaakt tijdens de opleidingen van de transport en logistieke sector. Hierdoor kiezen er meer mensen voor deze sector omdat er ook een optie is om niet fysiek zwaar werk uit te voeren en constant weg te zijn voor werk. Je kantoorbaan in de logistiek kan uit verschillende dingen bestaan. Je kunt namelijk als planner gaan werken. Ook kun je goederen verpakken, goederen verzendklaar maken en laden en lossen van vracht verkeer. Hierdoor ben je wat minder op de weg en heb je meer een dagelijks ritme zoals de mensen met een negen tot vijf kantoorbaan hebben.