Administratie

Voor ondernemers, in het bijzonder freelancers, kan freelance factoring de uitkomst bieden voor onbetaalde facturen. Het komt regelmatig voor, dat opdrachtgevers hun facturen niet of veel te laat voldoen. Dit kan vergaande consequenties hebben! Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat u uw eigen facturen ook tijdig dient te betalen. Door de beperkte cashflow van freelancers, leidt dit in sommige gevallen tot betalingsachterstanden. Iets waar u helaas lang niet altijd iets aan kunt doen. In dit artikel leest u meer over deze nieuwe vorm van het uitbesteden van uw debiteurenbeheer. Heeft u het gebruik van deze dienst al eens overwogen?

freelance factoring

Populariteit van freelance factoring neemt sterk toe

In de afgelopen jaren is de populariteit van freelance factoring sterk toegenomen. Niet alleen gebruiken steeds meer freelancers deze dienst. Ook is het aantal aanbieders van de dienst explosief gegroeid! Het geeft aan, dat de vraag naar een externe oplossing voor het debiteurenbeheer van organisaties groeit. Bij factoring wordt een factuur aan het factoringbedrijf verkocht. Het factoringbedrijf stuurt de factuur vervolgens door naar de opdrachtgever en zorgt dat deze betaald wordt. Hier heeft u zelf geen omkijken meer naar! U krijgt uw verkochte factuur namelijk binnen een paar werkdagen uitbetaald. Voor deze service betaalt u een beperkte vergoeding, die per factoringbedrijf kan verschillen.

Finqle

Voordelen van deze vorm van debiteurenbeheer

Aan deze nieuwe vorm van debiteurenbeheer zitten verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat onbetaalde facturen voortaan verleden tijd zijn. Zo weet u zeker, dat u uw eigen facturen altijd tijdig kunt voldoen! Het voorkomt betalingsachterstanden en gaat daarbij een verzwakking van de band met uw leveranciers tegen. Ook is het heel eenvoudig om facturen te verkopen! U maakt vaak binnen enkele minuten een account aan bij een factoringbedrijf, waarna u direct met de verkoop van facturen kunt beginnen. Een voorbeeld van een Nederlands factoringbedrijf is Finqle.