horeca afzuigkappen

In een horeca onderneming is de keuken vaak het hart van de zaak. Het is de plek waar hard word gewerkt en de lekkerste gerechten worden bereid. Een goede keuken met goede apparatuur zoals goede horeca afzuigkappen en een goede indeling is essentieel voor een goed verloop van de onderneming. Start jij net met een nieuwe horeca onderneming of wil je je huidige horeca keuken verbeteren? Lees in dit blog hoe een ideale horeca grootkeuken er uit ziet en doe inspiratie op voor jouw horeca keuken.

Genoeg ruimte

Het is belangrijk genoeg ruimte vrij te maken voor een horeca keuken. Zo is er plek nodig voor alle apparaten en voor het personeel om goed te kunnen werken. Het is hierbij belangrijk dat de ruimte op een efficiënte manier wordt ingedeeld. De ruimte die je nodig hebt voor de keuken hangt natuurlijk af van hoeveel mensen je wil bedienen en wat voor soort gerechten je wil bereiden. Zo ziet een snackbar keuken er heel anders uit dan de keuken van een chique restaurant. Bepaal van te voren wat je nodig hebt zodat je de keuken hierop kan afmeten en indelen.

horeca afzuigkappen

Goede apparatuur

Een goede horeca keuken beschikt over goed apparatuur. Denk hierbij aan grote koelkasten, ruime fornuizen met goed functionerende horeca afzuigkappen, keukenmachines, een goede afwasmachine en meer. Bij een horeca keuken is het essentieel dat de apparatuur van goede kwaliteit is. Zo kan je zo efficiënt mogelijk werken en gaat de apparatuur langer mee. Ook is het belangrijk goed en voldoende servies te hebben in de keuken om je maaltijden op te kunnen serveren. Ook hierbij geld dat het essentieel is van te voren te bepalen hoe en hoeveel je de gasten wil gaan bedienen.

Een goed ontwerp

Een horeca keuken dient een goed ontwerp te hebben waarin alles kan functioneren zoals het hoort te functioneren. Denk hierbij aan de ergonomie, HACCP richtlijnen, efficiënte routings en de materialen die nodig zijn. Je kan hierbij hulp inschakelen van experts op dit gebied. Zo weet je zeker dat je goed zit en kan je tips krijgen over slimme keukenoplossingen.