Bouwplaatsen zitten vol met gevaren. Grote hoogtes, zware materialen en krachtige machines zorgen ervoor dat je veel risico tijdens de werkzaamheden kunt oplopen als niemand een oogje in het zeil houdt. Om ervoor te zorgen dat onnodig risico zoveel mogelijk vermeden wordt, kun je het beste een veiligheidscoördinator inschakelen. Deze veiligheidscoördinator, ook wel bekend als TMB, zorgt ervoor dat tijdens de bouwwerkzaamheden alles op rolletjes verloopt. Door de TMB worden de mogelijke risico’s beter in kaart gebracht en kun je met een gerust hart aan het werk. Een betrouwbare en professionele TMB kun je aanvragen via G4S Safety Solutions, zodat je zeker weet dat je iemand in dienst neemt die weet waar die mee bezig is.

Expertise op de bouwplaats

De TMB is een essentieel lid van het team om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden gedaan worden zoals dat ze gedaan moeten worden. Deze veiligheidscoördinator wordt ingezet om het bouwteam te ondersteunen en de bouwplaats grondig te inspecteren op mogelijk gevaar. Hier hoort onder andere het inspecteren van de bouwplaatsen bij, maar ook het organiseren van vergaderingen, het analyseren van bouwplannen en werksituaties en het opstellen van verslagen en plannen. Deze taken zorgen er uiteindelijk voor dat het project op een correcte en veilige manier wordt uitgevoerd, zodat de kans op schade aan de werk- en private eigendommen of (mogelijk blijvend) letsel zoveel mogelijk worden vermeden. Dankzij de jarenlange ervaring van de TMB kun je er zeker van zijn dat de genoemde taken op de juiste uitgevoerd worden. 

De TMB zal ingezet worden in alle verschillende facetten van het bouwproject. Vooraf zal deze vooral met analyseren bezig zijn, zodat alles goed in orde kan zijn voordat er gewerkt wordt. Tijdens het project zal deze onder andere toezicht houden om de veiligheid te blijven garanderen. Ook na de aflevering kan deze nog een laatste check uitvoeren. Als je aan de slag gaat met een groot bouwproject en je hebt nog een goede TMB nodig, dan kun je deze via G4S Safety Solutions inschakelen en vertrouwen op expertise en kwaliteit.